Meditatietraining

Meditatie is geconcentreerde aandacht op je innerlijk. Het is de kunst van mentale beheersing, waarin we leren de geest leeg te maken en onze gedachten en gevoelens te observeren en uiteindelijk onder onze bewuste beheersing te brengen. Het doel van meditatie kan verschillend zijn. Sommigen willen rust, ontspanning en harmonie vinden en weer anderen willen daarnaast ook liefde en mededogen bereiken voor zichzelf en voor alle levende wezens op de wereld. Het hogere doel is dan om een staat van zelfverwerkelijking te bereiken.

De meditatietraining brengt je in de gelegenheid verschillende methoden en technieken zowel actief als verstild te proberen om zo op heel simpele wijze in contact te komen met de kunst van meditatie. De training is heel praktisch en volledig gericht op het doen en ervaren van verschillende meditaties.
Je leert naast je adem te volgen en je lichaam te voelen ook je focus en concentratie te verbeteren, je stress en spanning los te laten, je gedachten te observeren en te laten gaan en tot slot hartmeditaties toe te laten.
Aan de meditaties gaat lichaamswerk vooraf dat speciaal gericht is op de meditaties maar die ook op zichzelf staand al als bewegende meditaties gezien en ervaren kunnen worden. Het lichaamswerk brengt je niet alleen in contact met je lichaam maar helpt je tevens het contact met je innerlijk te bereiken en te verdiepen.

In de meditaties zijn een aantal basisaspecten die steeds op verschillende wijzen terugkomen.
Dit zijn:

  • geestleegmakende meditaties waar de gedachtenstroom tot rust gebracht wordt door middel van loop-, zit- en bewegende meditaties.
  • focus-, concentratie- en aandachtsmeditaties, waarin het ontwikkelen van het niets doen centraal staat.
  • visualisatie en de kracht van hartmeditatie om tot liefdevolheid en zachtheid te komen.

Een paar maal per jaar worden deze trainingen gehouden. Ze vinden plaats in de avonden.
De inschrijving hiervoor staat het hele jaar open. In de agenda kun je de geplande data vinden.
Voor informatie en aanmelding; Gees Boseker tel. 024 3552785 of door middel van het aanmeldingsformulier